jump to navigation

Penang.. aku dah datang…!! February 11, 2008

Posted by Dimenxion in Karutan.
trackback

Hari jumaat aku ke penang. memenuhi jemputan jiran aku utk majlis kahwin anak dia. bertolak kul 9 pagi dari s. alam. jumpa dgn anak2 jiran dekat highway. bertolak la 5 kereta ke sana. sampai ke tol Jelapang, sebiji kereta lagik mengikut kami dalam rombongan. semuanya 6 kereta. dalam kul 1 lebey ptg, sampai ke penang. Well, kami banyak berenti menunggu kereta lain. dekat kul 2 kami check in. aktiviti petang tuh, kami semua masuk pulau. tapi hampehss, pasal feri tu banyak sangat kereta nak masuk. jem… 1 jam jugak la baru dapat naik.  dalam pulau just pegi padang kota dgn beli jeruk je derang nih, pastu gi makan, kemudian balik semula.

Esoknya lepas breakfast aku buat keputusan nak masuk pulau.. nak cari dvd hajatnya, tapi tmpt tu bukak malam je. tgh hari balik dan siap siap ke rumah pengantin. lepas balik dari rumah pengantin. jiran aku ngajak ke bukit merah laketown. sebab tak penah pi, kami pun join sekali jiran tuh. stay kat suria apartment. ok la tmpt tuh, kolam mandi pun besar.

Ahad pagi kami beramai ramai pegi taman air tuh, dari kul 11 membawa ke kul 3. layan nye pasal, kami start bertolak dari bukit merah dalam kul 5. tapi yang cam kurengnye…. baru 10 minit keluar dari exit bukit merah, dah jem teruk. sampai la ke ulu bernam nuh… keluar kul 5 ptg, sampai umah kul 1 pagi. panas je hati….

Pagi nih badan aku sakit. arhghhh. kalu ada wife.. bule gak urutkan

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: